sâmbătă, 24 aprilie 2021

sarmale de post

 astazi am sa va impartasesc o noua reteta si un vis al meu visez sa scriu o carte de bucate ca o carte despre un program de calculator asa cum am invatat noi candva cu cartile de programare pt To(n)ti :

Nu pentru genii, pentru noi ceilalti; acest fel de bucatarie pentru to(n)ti :nu pentru genii pentru noi ceilalti

si acum retteta pentru sarmale:

-o varza se taie cu atentie foaie cu foaie toate foile se pun una peste alta intr-o cratita care se umple cu appa rece si se lasa peste noapte la desarat;

-a doua zi se scurge apa si se intorc foile sa incat foile mari sa fie deasupra

-primele trei foi se taie ,se pastreaza cotorasele care se taie si ele si impreuna cu varza taiata fideluta se pun sa acopere fundul unei craticioare in care in prealabil am pus o lingura ,doua de ulei ;

-facem amestecul pt sarmale :alaturi de doua trei linguri de orez se rade marunt un morcov ,un dovlecel,o ceapa si se pun ciupercile taiate marunt cu care se umplu sarmalele(daca vreti amestecul se caleste putin) care se aseaza frumos intr-un strat peste varza taiata fideluta  

-peste ele se pun cateva felii groase de mar , de care aveti, pot fi si  cretesti vestejite taiate in sferturi ,cinci prune uscate, o lingura de stafide,cateva feli de gutuie;

-se taie un nou strat de varza fideluta se fierbe apa se toarna peste varza si sarmale si se da la foc mic,poate la cuptor are chiar un gust mai bun 

-cand e aproape gata se adauga sucul de rosii ,se mai fierbe 10 -20 de minute si asta e 

SA aveti pofta buna si o zi frumoasa!


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu