miercuri, 27 aprilie 2016

Tort

Pentru astazi o reteta de tort ,de tort de provincie si vom incepe cu o crema de cacao clasica ,stiuta ,exersata:

  • doua oua ,doua linguri de cacao neagra  cu continut mare de unt de cacao si una de cacao obisnuita cu un procent de 10-12% continut de grasime,doua linguri de faina si 150 grame zahar (cel mult -stiu ca in carte scrie altceva ,dar va mai fi o crema si ea cu zahar si cateva fructe dulci,deci e bine sa fie zahar cu zgarcenie  );
Toate se amesteca incet  intr/un vas mediu inalt incat crema sa fie omogena si peste ele se toarna cu calm aproape 1/2 litri lapte;
se trece pe aragaz  si cu rabdare  sper sa obtineti intr-adevar o crema de cacao.
  • sase oua ,doua linguri de faina,150 gr zahar ,1/2litri lapte vor da alaturi de esenta de vanilie si de o bucatica de unt crema de vanilie(untul e bun si la crema de cacao-sper sa nu exagerati:untul ingrasa!)
Acum sa compunem tortul :

Proba probelor este sa reusiti sa obtineti trei discuri din blatul de tort :
peste primul crema de vanilie,apoi stafide (care au stat in ceai,compot ceva ,orice!)rondele de banana ,afine de la afinata(cel mult o lingurita -copiilor le place tort si nu vrem sa-i invatam la rele!)
peste toate al doilea disc  din nou crema de vanilie, stafide si de data asta bucati de ananas ,din nou un disc si ne straduim sa asezam crema de cacao peste tort si in jurul lui .
Cine rezista inca poate orna intregul ansamblu cu  un praf de nuci si desene cu frisca (e usor de amestecat praful de frisca in lapte) .
Cam atat ...(hm! sa mai spuna cineva ca in provincie nu se mananca bine)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu