vineri, 16 septembrie 2016

ghiveci

Astazi am sa povestesc despre o varianta de ghiveci -o mancare deosebit de utila indiferent de anotimp, usor de preparat si mai ales greu de gresit  (promit ca data viitoare am sa pun si poze): ;
  • cartofii se taie si se pun la fiert ;
  • alaturi un vas mic  in care vor fierbe  bucatele de morcovi-nu in acelasi vas in care am pus cartofi-amidonul din cartofi poate intarii alte legume;
  • o lingura de orez se pune la fiert intr-un   ibric;
  • ceapa se prajeste in ulei si apoi adaugam ardei si suc de rosii;
  • si intr-un castron mare punem sosul de ceapa ,cartofii si morcovii(fara apa-doar legumele) si orezul;poate mai este nevoie de sare ori ceva condimente.
  • nu uitam de marar si amestecam temeinic pt omogenizare;
  • cam atat


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu