sâmbătă, 24 septembrie 2016

creier pane

Pentru ca e sambata si deci o gramada de timp liber ,tata a propus pt meniul de astazi aceasta delicatesa:creier pane.
Cum habar n-aveam in ce consta subiectul am dat fuga la vechea carte de bucate  de d-na  Maria Cristea Soimu pe care am cumparat-o cu frati -meu pe vremea cand  inca mai exersam amandoi  tabla inmultirii.
Si m-am lamurit ca ;


  • intai se lasa la dezghetat elementul numit creier ;
  • apoi se fierbe;
  • se strecoara si se lasa la racit.

  • cand se poate lucra se trece  fiecare bucata prin faina ,prin ou si apoi prin pesmet;
  •  asa ajunge  in tigaie si se prajeste pe indelete pe toate partile la  foc mic ;

  •  cand e gata il asezam  intr-un castronete alaturi de cascaval ras, morcov crud dat pe razatoare si ceva smantana.
cam atat ;in rest e toamna si frumos si Soare afara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu