luni, 3 octombrie 2016

Zacusca

Nu sunt suficiente cuvinte sa laud acest preparat care in viata mea de student anemic  m-a scos din sesiunea de iarna si mai tarziu a fost un ajutor de nadejde in postul Sfintelor Sarbatori ale Craciunului.
 Deci sa incepem ,mai ales ca am si fotografii:


  • ceapa se taie marunt ,marunt si se pune la prajit intr-un tuci obisnuit (ca la tara);
  • cand e gata aurie, adaugam vinetele coapte si curatate de coaja;




  • amestecam bine si punem si morcovii fierti ,curatati de coaja si dati pe razatoarea cu zimti mari;



  • urmeaza ardeii capia copti si fara seminte (se aleg foarte usor daca ii lasam la racit  cu sare );





  • poza asta nu prea mi-a iesit dar in mod real amestecul are o culoare frumoasa si un gust bun;





  • cam  asa arata cand e gata ;






  • si gata pusa in borcane cu ceva piper,foi de dafin si un strat de ulei deasupra;


  • tot ce mai avem de facut este sa punem borcanele la fiert in bain- marie (aveti grija ca borcanele  sa nu atinga fundul oalei in care vor fierbe-cateva ramurele si o gramada de foi de ziar le separa frumos);
  • cam asta este -mult spor si sa mancam frumos si bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu