- in primul rand trebuie alese hamsiile-cam o jumatate de kg, preferabil de catre un ochi de cunoscator -in cazul meu tata;
- apoi pestele se spala in apa cu otet sa se dizolve excesul de sare,procedeul ajuta de asemenea la curatirea pestelui ;
- se taie ceapa- in cartea de bucate scrie solzisori, in practica am descoperit ca e mai potrivit patratele patratele;se curata si se da prin razatoare un morcov;
- intr-un borcan mai mare se pun un strat de peste, unul de ceapa,unul de morcovi pana se termina materia prima sau se umple borcanul,ideal ar fi ca cele doua situatii sa coincida;
- si pentru ca totul sa pluteasca intru-un sos dulce acrisor se mai toarna un sos obtinut din amestecarea otetului (preferabil cel dintr-un borcan de gogosari sau castraveciori ) cu un ulei de buna calitate;
- se inchide capacul borcanului si se amesteca si se amesteca-ca la dicoteca coktail-ul; si e mai bun a doua zi- peste noapte e bine sa stea in frigider.
Blog personal - in principal cu fotografii si retete culinare cu imagini, sper eu ,de ajutor micilor gospodine asa cum sunt si eu. Cateodata ceva indrumari -probabil utile; insemnari compuse pentru cei mici,copiii recent aparuti in viata mea : Emil,Dumitru,Serafim, Mihai,Vladimir Andrei, Catalin, Stefan, Victor, Timotei,Radu,Irina,Ana, Monica,Rodica ,Ileana,Octavian,Diana
duminică, 14 februarie 2016
salata de hamsii
E duminica si mijloc de februarie ,tineretul patriei sarbatoreste la discoteca 14 februarie si cum eu am sarit de varsta de discoteca, dar mai merg uneori la cursuri de dans voi povesti o mica povestire despre salata de hamsii , ceva simplu ,usor , gustos ,si frumos colorat :
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu